Borgere med udviklingshandicap samt borgere i psykiatrien lever i gennemsnit 20 år kortere end den øvrige befolkning, og deres liv er ofte præget af livsstilssygdomme i tillæg til deres handicap eller psykiske lidelse.
Denne ulighed i sundhed er ikke en uundgåelig konsekvens – den kan også skyldes strukturelle, sociale og sundhedsmæssige faktorer. Faktorer, vi som fagprofessionelle kan påvirke gennem sundhedsfremmende, forebyggende og helhedsorienterede indsatser. Derfor har vi brug for fagprofessionelle, der kan koble sundhedspædagogik med socialfaglig praksis og skabe målrettede indsatser, der gør en reel forskel for borgernes sundhed og trivsel.
Dit personlige udbytte
På forløbet får du dybdegående indsigt i de komplekse sociale og sundhedsmæssige problemstillinger, som borgere med udviklingshandicap ofte lever med, og du får stærke færdigheder i at arbejde trivsels- og sundhedsfremmende med udgangspunkt i borgerens selvbestemmelse.
På forløbet bliver du klædt på til at:
- Styrke borgerens trivsel og sundhed med afsæt i egne ressourcer og selvbestemmelse
- Arbejde med beskyttende faktorer for sundhed og trivsel i socialfaglig kontekst
- Skabe et fælles sprog og forståelse for sundhed, trivsel og mestring
- Forebygge og identificere sundhedsproblematikker hos målgruppen
- Navigere mellem sundhedsloven og serviceloven og deres betydning i praksis
- Bruge konkrete metoder og modeller i en helhedsorienteret praksis
- Inddrage og dele din viden med kolleger, så I sammen kan arbejde helhedsorienteret med sundhedsfaglige indsatser i det sociale område
Gevinsten for din arbejdsplads
Når du har gennemført forløbet, vil du have et skærpet blik for sundhedspædagogik i socialfaglig praksis. Du vil kunne omsætte ny viden og metoder til konkrete sundhedsfremmende og forebyggende indsatser, der styrker borgernes trivsel, mestring og udvikling. Med dine nye kompetencer vil du ikke kun løfte kvaliteten af den pædagogiske praksis, men også bidrage til en mere helhedsorienteret indsats på din arbejdsplads.